lørdag 23. juni 2012

#70 Saison

I dag ble det spontanbrygging av saison, etter oppfordring av sambo (som stakk av med restene av IPA'n på fest). Denne gangen ville jeg ha en frisk, tørr og smakfull saison.

Garm sommersaison
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4 kg pilsmalt
1 kg rugmalt
0,4 kg munchnermalt

Humle:
40 g Nelson Sauvin 11,3 % i 20 min
20 g Nelson Sauvin ved kokeslutt

Gjær:
Wyeast 3427 Belgian saison

OG: 1054
FG: lav
IBU: 31
EBC: 11

For å få god utgjæring mesker jeg i 62 grader i 45 min og 72 grader i 15 min. Jeg kokte vørteren i 90 min for å koke vekk DMS.

Gjæren skal få to dager på 20 grader før jeg starter å heve temperaturen mot 30 grader. Dette fungerte bra sist, og ga et meget fint gjærpreg. Denne blir fin utover sommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar